Luni - Vineri - 10:00 - 18:00, Sambata - 10:00 - 14:00, Duminica - inchis

  • +40 745 613 042
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Libraria Logos

Cautati o carte medicala?
....atunci intrati pe probooks.ro
Editura:
Hamangiu
Anul aparitiei:
2022
Nr. pagini:
562
ISBN:
978-606-27-1944-9
150,00 lei

25 lei - livrare prin Curier
10 lei - livrare prin Posta Romana
Livrare gratuita la comenzi peste 250 lei

Initiativa autorilor de a grupa informatii despre managementul pacientului pediatric intr-un ghid practic bazat pe cazuri clinice este laudabila, ocupand un loc asteptat de literatura medicala romana.
Realizarea acestei premiere apartine unui colectiv medical entuziast care aliniaza energiile, dorinta de progres si de a impartasi a 27 de pediatri si chirurgi, coordonati pentru acest proiect de Sef Lucrari dr. Laura Mihaela Ion, Drd. dr. Simona Gabriela Vlaic si dr. Simona Gabriela Tudorache.

Ghidul de fata surprinde imediat cititorul captivat de enigma fiecarui caz clinic, antrenat de succesiunea intrebarilor si informatiilor oferite de autori pentru fiecare situatie in parte, doritor sa identifice sau sa verifice diagnosticul sau tratamentul specific.

Cazurile clinice provin exclusiv din experienta Departamentelor de Pediatrie si Chirurgie Pediatrica ale Ponderas Academic Hospital, Bucuresti. Sunt cazuri din practica personala, a caror poveste a fost derulata de echipele medicale, preocupate de un diagnostic rapid si o solutie terapeutica adecvata particularitatilor si fragilitatii pacientului aflat in suferinta, nu arareori sub presiunea timpului sau a unor influente conjuncturale. Lectiile invatate sunt prezentate in detaliu, intr-o maniera elaborata si atent structurata, pentru a ajuta colegul interesat, cititor al acestui Ghid, sa parcurga facil rationamentul medical, asa cum, poate, si-ar fi dorit si autorii sa aiba la indemana.

Asadar, cui ii este destinat acest ghid practic de cazuri clinice? Raspunsul e dezvaluit de autori care s-au gandit la studentii si rezidentii de pediatrie, la medicii specialisti aflati in pregatire pentru examenele profesionale la care, se cuvine adaugata utilitatea informatiei pentru practica de zi cu zi.

Sunt prezentate cazuri clinice cu grade diferite de complexitate, cuprinzand principalele capitole de patologie pediatrica sau chirurgicala. De fiecare data scenariul, atent descris de autori, este orientat de intrebari care limpezesc si pregatesc diagnosticul dar si solutiile alese argumentat, de fiecare data intarite de suportul teoretic care sustine decizia particulara.

Prin modul de abordare, prezentarile cuprinse in acest Ghid favorizeaza metodologia de studiu, ordoneaza strategia de abordare a cazurilor medicale, stimuleaza analiza constructiva a deciziilor asumate inclusiv evaluarea critica a celor mai putin inspirate. Iconografia clara si sugestiva intipareste in mintea cititorului o experienta si nu doar o lectura!

Felicit autorii si ii indemn la continuarea seriei cu alte volume care vor cuprinde cazuri interesante de pediatrie si chirurgie.
Consider ca, acest Ghid ar trebui sa fie la indemana practicii clinice a fiecarui pediatru – o culegere ―de buzunar, probabil, in conditiile actuale, intr-o forma digitala.

Prof. dr. Catalin Copaesc

Nu există încă recenzii pentru acest produs.

Unde ne gasiti

Adresa
Str.Republicii 11A, Cluj Napoca
Telefon
+40 264 590 297; +40 745 613 042
Email
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.