Luni - Vineri - 10:00 - 18:00, Sambata - 10:00 - 14:00, Duminica - inchis

  • +40 745 613 042
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Libraria Logos

Cautati o carte medicala?
....atunci intrati pe probooks.ro
Editura:
All
Anul aparitiei:
2023
Nr. pagini:
529
ISBN:
978-606-587-609-5
Autor: D.E.Arsene
119,90 lei

25 lei - livrare prin Curier
10 lei - livrare prin Posta Romana
Livrare gratuita la comenzi peste 250 lei

Un compendiu al noțiunilor de patologie a sistemului nervos

Lucrarea de față tratează bazele structurale și funcționale ale bolilor sistemului nervos și ale structurilor aflate în legătură cu acesta. Se adresează neuropatologilor, neurologilor, neurochirurgilor, cercetătorilor în neurobiologie, cardiologilor, medicilor specializați în boli infecțioase, pediatrilor, endocrinologilor, dar și studenților interesați de domeniul patologiei creierului.

Această prezentare a substratuluiui lezional al afecțiunilor sistemului nervos are rol practic. Tehnicile de examinare macro și microscopică a țesutului nervos sunt descrise în detaliu. Accentul cade pe aspectele actuale din domenul neuropatologiei, dar nu lipsesc mențiuni prețioase ale contribuțiilor clasice. Ilustrațiile originale, care îi aparțin autorului, contribuie la detalierea tehnicilor prezentate în carte și la creșterea gradului de înțelegere a acestora. Specialiștii regăsesc în paginile cărții informații esențiale despre efectuarea corectă a necropsiei și despre examinarea microscopică a țesutului nervos, cu accent pe patologia vaselor. De asemenea, lucrarea cuprinde un capitol extins despre imunohistochimia sistemului nervos, respectiv a anticorpilor folosiți în patologia acestuia.

Bolile vasculare sunt tratate pe larg, în contextul prevalenței ridicate în rândul populației a afecțiunilor cerebrale cu acest substrat patogenic. O atenție sporită primesc și maladiile infecțioase sau tulburările neurodegenerative, leziuni cu impact puternic în epoca noastră. Nu lipsesc, însă, nici descrieri ale bolilor rare sau ale patologiilor emergente, arareori cuprinse în literatura de specialitate disponibilă la ora actuală.

Unic în această carte:

Cartea semnată de Dr. Dorel Eugen Arsene se numără printre puținele volume care abordează bolile psihice majore și dezechilibrele glicemice în corelație cu modificările de structură cerebrală. Noțiunile aduse în discuție sunt prezentate dintr-o perspectivă critică – autorul face permanent diferența dintre datele verificate și cele propuse de diverși specialiști, dar încă nevalidate în practică.

Anumite capitole pot fi parcurse și de publicul larg, de cititorii neavizați care vor să descopere informații despre substratul bolilor sistemului nervos. În fond, aceste afecțiuni pot avea repercusiuni majore în viața de zi cu zi. 

Pentru specialiști, lucrarea poate fi de real ajutor în paralel cu Neuropatologie chirurgicală, un ghid de consultat zilnic în practica medicală curentă, semnat de Dr. Dorel Eugen Arsene.

Nu există încă recenzii pentru acest produs.

Unde ne gasiti

Adresa
Str.Republicii 11A, Cluj Napoca
Telefon
+40 264 590 297; +40 745 613 042
Email
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.