Luni - Vineri - 10:00 - 18:00, Sambata - 10:00 - 14:00, Duminica - inchis

  • +40 745 613 042
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Libraria Logos

Cautati o carte medicala?
....atunci intrati pe probooks.ro
Editura:
Prior
Anul aparitiei:
2021
Nr. pagini:
vol. 1 – 744, vol. 2 – 740, peste 2000 de imagini
ISBN:
978-973-88195-9-7
1.200,00 lei

25 lei - livrare prin Curier
10 lei - livrare prin Posta Romana
Livrare gratuita la comenzi peste 250 lei

Traducerea Tratatului de Oftalmologie, autori Myron Yanoff și Jay S. Duker, ediția a cincea (ultima), a fost un proiect îndelung așteptat și indiscutabil necesar comunității oftalmologice din România.

Abordarea textuală modernă și exhaustivă a diagnosticului și a trata­mentului afecțiunilor oftalmologice este însoțită și completată armonios de numeroase imagini și tabele sugestive. Construcția acestei cărți de oftalmologie este gândită nu doar pentru medicul oftalmolog în formare, ci în egală măsură și pentru perfecționarea colegilor, datorită prezen­tării celor mai recente, inovatoare și eficiente metode de diagnostic și tratament.

   Un mare atu al acestei traduceri, la care au contribuit cu dăruire și răbdare medici oftalmologi cu foarte bune cunoștințe de engleză medicală, mulți cu o incontestabilă activitate în domeniu și care au trecut informa­țiile prin filtrul experienței profesionale personale, îl constituie adaptarea uniformă a terminologiei de specialitate în limba română. Neologismele științifice provenite din literatura de specialitate anglo-saxonă au fost inte­grate și armonizate cu terminologia deja existentă din limba română.

   A rezultat un text fluent, precis, un instrument util atât pentru medicul cu experiență, cât și pentru cel aflat la începutul carierei, o carte pe care sperăm s-o regăsim alături de fiecare coleg oftalmolog. Această carte trebuie să devină un standard indispensabil pentru oftalmologi, asigurân­du-se astfel faptul că toți specialiștii vor fi pregătiți unitar, iar termenii de specialitate vor fi corect asimilați și utilizați în limba română.

   Sperăm ca traducerea acestui prestigios tratat să poată face învățarea oftalmologiei mai atractivă și mai puțin dificilă. Dorința mea sinceră este ca această carte tradusă în limba română să nu fie o povară pentru cei care o vor studia (așa cum a fost adesea pentru traducători), deoarece întregul conținut oferă motivația și ajutorul adecvat pentru învățarea oftalmologiei moderne prin eliminarea oricăror bariere lingvistice.

   Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la traducerea și publicarea acestei cărți (traducători, redactori, editori); fără munca și entuziasmul lor, realizarea acestui proiect de anvergură nu ar fi fost posibilă. Colaborarea cu o editură și o tipografie de prestigiu a contribuit la finalizarea și, de ce nu, la succesul acestui demers științific.

Prof. Univ. Dr. Călin-Petru Tătaru

Profesor universitar dr., Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București;

Medic primar oftalmolog, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, București;

Președinte al Societății Române de Cataractă și Chirurgie refractivă

 

Colectivul de traducere și consultanță științifică a fost compus din 55 de profesioniști din domeniul oftalmologic, incluzând cadre didactice ale facultăților de medicină din țară (UMF București,  UMF Iași, UMF Timișoara, UMF Cluj), sub îndrumarea și coordonarea prof. univ. dr. Călin Petru Tătaru.

  • Conținut cuprinzător și bogat – de la noțiuni fundamentale până la progresele realizate în metodele de diagnostic și tratament pentru toate subspecialitățile: genetica, optica, chirurgia refractivă, corneea, cristalinul și cataracta, retina, uveitele, tumorile, glaucomul, neurooftalmologia, strabismul pediatric și al adultului și chirurgia oculoplastică.
  • Capitole structurate clar, într-o manieră similară.
  • Tehnici noi de imagistică (AS-OCT, EDI-OCT, Angio-OCT).
  • Capitole noi, care abordează subiecte precum procedura SMILE, implanturile de drenaj pentru glaucom, electrofiziologia în neurooftalmologie, imagistica corneană, oftalmopatia tiroidiană, infecțiile orbitare, materiale de umplere și toxina botulinică în scop estetic și pentru reducerea ridurilor.
  • Peste 2 000 de ilustrații de o calitate excepțională, majoritatea color.

 

Nu există încă recenzii pentru acest produs.

Unde ne gasiti

Adresa
Str.Republicii 11A, Cluj Napoca
Telefon
+40 264 590 297; +40 745 613 042
Email
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.